Hamstraajat

Opi venäjää helposti ja hauskasti pelaamalla! Hamstraajat on helposti omaksuttava korttipeli venäjän kielen oppimiseen. Peli sopii noin 10-vuotiaista aikuisiin. Pelaajat “hamstraavat” itselleen kortteja ja eniten sarjoja kerännyt voittaa. Pelin ensimmäinen painos keskittyy ruoka- ja päivittäistavarasanastoon sekä yksinkertaisiin lauseisiin, joissa sanastoa käytetään.

Pelin idea sai alkunsa Siperian radalla, jossa joukko opiskelijoita opetteli venäjää perinteisen venäläisen Sunduk-korttipelin avulla. Siellä eräälle opiskelijalle tuli mieleen, että korttien sijaan pelissä voisi kysyä muilta pelaajilta ruokia tai muita tarvittavia ostoksia. Kun eräs venäläinen matkustaja puhutteli junaemäntää sanoilla “tavarish provodnik”, sai peli lopullisen muotonsa.

Hamstraajat-pelistä on olemassa erilaisia versioita. Print & Play-versio sisältää kortit ja säännöt pdf-tiedostoina, joista ne voi itse tulostaa. Peruspeli sisältää kortit sekä pienen sääntölehtisen liitteineen korttipakkakotelossa. Hamstraajat Deluxe on näyttävässä laatikossa toimitettava peli, joka sisältää kortit, reilun kokoisen ohjelehtisen liitteineen ja neljä A4-kokoista sanastolappua pelaajille. Kaikki pelimateriaalit on painettu Suomessa.

Pelaajien määrä: 3 – 8
Kesto: 20 – 60 min
Ikäsuositus: 10 – aikuiset